Lasse ZackrissonLasse Z Produktion AB – Vax Records
verkar inom musik, film och teater

(Bild) Lasse Zackrisson

 

1. Produktionsbolag TV/Film

Senast producerade vi en 87 min lång filmdokumentär ”När molnen skingras – en film om Ulla Billquist” som har visats på över 200 biografer runt landet. Filmen finns också på DVD, med engelsk undertext om man så önskar.
Tidigare producerade vi en 80 min lång filmdokumentär ”Naturröstens hemlighet – en film om och med Alice Babs”. Filmen är inspelad år2008 och innehåller unikt material från Alice Babs egen samling, bl.a. med unika klipp med Duke Ellington. Filmen finns på DVD med undertexter på nio språk (!) med hela världen som marknad.

2. Skivbolag

Vax Records har hitintills producerat drygt 70 musik-CD, bl.a. två album som blivit grammis-nominerade (Sveriges finaste grammofonpris).
Vi har unik kunskap när det gäller svensk populärmusik och Vax arbetar bl.a. med utgivningar av en skivserie med historiska svenska inspelningar. 
Samarbetspartners sökes.
Vi har också ett skivantikvariat med tusentals begagnade stenkakor (78-varvsskivor) och vinylskivor till försäljning.

3. Produktionbolag Radio

Vi har producerat radio för SR sedan 1980, senast producerade vi en fem timmar lång radioserie i SR P2 om tonsättaren Erland von Koch.

4. På scen och salong

Lasse Zackrisson är musiker, spelar piano, dragspel och sjunger och har haft längre engagemang bl.a. på Dramaten, Stadsteatern, Riksteatern.
Lasse har tillsammans med skådespelerskan Margaretha Byström flera vis- och lyrikprogram, bl.a. ett Gustaf Fröding-program som de framfört på
många platser både i Sverige och utomlands.
De har spelat in en CD-skiva med Fröding-material. Lasse uppträder också ensam och tillsammans med andra artister.