Ulla Billquist

När molnen skingras

En filmdokumentär om Ulla Billquist

Nu också på DVD

Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige, är ett kvinnoöde som inte berättats tidigare.
Starka intressen verkade för att lägga ”locket på” hennes eftermäle när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen. 70 år efter hennes död gör Lasse Zackrisson en djupdykning bland arkivdokument, fotografier och gamla skivinspelningar för att försöka ta reda på vem hon var och vad som egentligen hände.
Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal.
Filmen är ett unikt tidsdokument, en så inträngande beskrivning av en bi-homosexuell kvinnas liv i Sverige under folkhemstiden finns inte presenterat på film tidigare. Det är ett spännande kriminaldrama med den tidens kändisar bland aktörerna.
 
Medverkande: skådespelerskan Margaretha Byström, Alice Babs (originalintervju för denna film, som aldrig tidigare visats) m.fl. Speaker: Staffan Göthe. 
Foto: Lars Granstrand och Hans-Åke Lerin. Klippning/grading: Lasse Summanen. Regi/manus: Lasse Zackrisson

Vax Records DVD 1059. Pris: 219:- inkl porto

Biodistribution:
Aktuella visningar, se Bioguiden
Filmfakta: Längd: 87 minuter.
Distribution: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (levereras via Unique eller DCP).
Filmhyra: 40%.  Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=iORBLxFBS1U
Digital distribution via MT eller DCP, DVD.
Högupplöst affisch och pressbilder kan laddas ner här.
Affisch - Alice Babs 8 Foto Hans-Åke Lerin - Ulla Billquist Foto Gunnar Hahn

Distributör: Lasse Z Produktion AB / Vax Records – Rådhusgatan 14 – 185 31 Vaxholm 070-3150903
Mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – www.vaxrecords.nu